Hallo Michiel,

Hoe bevrijd jij jezelf? 

Het is weer bijna bevrijdingsdag, 5 mei. Een bijzondere dag omdat we het belang van vrijheid en de prijs die daarvoor betaald moet worden, zichtbaar maken als maatschappij. Ook ik steek de vlag uit en doe mee aan het ritueel dat ons helpt ons verbonden te voelen met elkaar, met het verleden en met de toekomst.

Een van de meest inspirerende mensen die ik ooit ontmoette, is Edith Eva Eger. Ik ontmoette haar 4 jaar geleden. Zij overleefde Auschwitz en zegt: 'Het fundament onder vrijheid is het vermogen om te kiezen'. En we hebben elke dag een keuze. Niet altijd over wat ons overkomt, maar wel over hoe we ermee omgaan.

De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ook ik die keuze heb. De keuze om mijn verleden aan te kijken, te ontdekken wat me nog gegijzeld houdt, te rouwen, te vergeven en verder te kunnen. Meer en meer bevrijd van schaamte en angst.

Vrijheid in het groot begint bij vrijheid in het klein. Bij mensen die hun verleden niet bepalend meer laten zijn voor wie ze vandaag zijn en die bereid zijn hun vrijheid te delen en anderen te inspireren. Vrijheid vraag erom bereid te zijn de mens te blijven zien achter het slachtoffer en achter de dader. Elk met hun eigen verlangens, behoeften, schaamte en verantwoordelijkheid.

'Prison is in your mind. The key is in your pocket.' - Edith Eva Eger

Ik wens je veel vrijheid!

Michiel


Leiderschap op het water

"Mensen aantrekken, behouden en gezond houden dat is de grote uitdaging waar veel organisaties voor staan."

'Veel bedrijven zijn nog teveel 'playing not to lose' in plaats van 'playing to win'', zegt Paul Polman, ex CEO van Unilever, die de risico's voor veel bedrijven helder op een rijtje zet aan de hand van grootschalig onderzoek. 

"Er is een gebrek aan verbinding op het niveau van waarden tussen werknemers en werkgevers. Een tikkende tijdbom," zoals Polman het verwoord. "Dit vraagt om een nieuw soort leider, met eigenschappen zoals empathie, bescheidenheid, menselijkheid en kwetsbaarheid."

Tijdens een middag op het water gaan we in gesprek over een van de grote uitdagingen van dit decennium: Goede mensen werven, behouden en gezond houden. En we zoomen in op de rol van leiderschap daarbij.

Laat je inspireren en inspireer anderen met jouw ervaringen en kennis! Monster aan op vrijdag 16 juni of zaterdag 8 juli aanstaande.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.


Zet je zintuigen aan!

In de week van 17 t/m 21 juli 2023 nemen Jeannette Claessen en Michiel Soeters je mee op een enerverende en inspirerende zomerweek.

Elke dag staat in het teken van een van de zintuigen en je wordt uitgedaagd om het gebaande pad te verlaten en te spelen. Om je verhaal te herschrijven en een nieuw perspectief op jezelf te krijgen.

Wat roepen de zintuiglijke ervaringen bij jou op? Wat vertellen ze je over jou en jouw verhaal? Hoe geef jij dat vorm, beeld, woorden of misschien wel geluid?

Vanuit verschillende zintuiglijke oefeningen volgen verdiepende werkvormen met verschillende materialen (2D, 3D, foto’s). Daarnaast werken we met taal. We werken toe naar een eindresultaat in de vorm van een boekje dat je meeneemt op de volgende etappe van je levensreis.

"Als ik terugkijk op de week, dan ben ik nog steeds ontroerd. De week heeft mij veel gedaan en iedere keer als ik naar mijn kunstwerk kijk, naar mijn anker, dan voel ik me weer zacht worden en voel ik weer verbinding met mezelf.
Daar hebben de veilige sfeer, de afwisselende oefeningen en werkvormen, de goede opbouw, jullie liefdevolle begeleiding, het grote aanbod aan materialen, de heerlijke lunches en leuke mensen om het samen mee te doen en te delen een grote bijdrage aan geleverd." - (Deelnemer editie 2022)
 

De leider als baken - aflevering 5

Geankerd zijn = Je identiteit bewonen

Om als leider een baken te zijn, is het van belang te weten wie je bent. Geankerd te zijn in waar je vandaan komt. Je ‘identiteit’ te omarmen, nee te bewonen. Je identiteit is te omschrijven als ‘de meest schaamtevrije variant van jezelf’. Dat is wie jij werkelijk bent. We hebben allemaal een identiteit, die we vormen in onze jeugd en die, tussen het moment dat we geboren worden en volwassen zijn, in zekere zin belast of beter gezegd geladen wordt door de context waarin we opgroeien.

[.......]

Voor mij is het ontwikkelen van je (persoonlijk) leiderschap een levenslange reis naar je eigen identiteit.

Lees hier de volledige blog (3 minuten leestijd)


Vanuit het kraaiennest

Wat ziet de uitkijk zoal op ons afkomen?

1 en 2 juni 2023 Intensive voor mannen (vervolg op Leiden vanuit Mannelijke Kracht) Klik hier voor meer informatie.
16 juni 2023 De Trossen Los! Een dag varen met de WuWei voor ondernemers/leiders/leidinggevenden Klik hier voor informatie en inschrijven
 28-30 juni 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen Klik hier voor informatie en inschrijven
8 juli 20223 De Trossen Los! Een dag varen met de WuWei voor ondernemers/leiders/leidinggevenden Klik hier voor informatie en inschrijven
 17-21 juli 2023 Creatieve Zomerweek - Jeannette Claessens en Michiel Soeters - informatie is beschikbaar en inschrijven kan vanaf nu
 4-6 oktober 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen Klik hier voor informatie en inschrijven
 22-24 november 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen Klik hier voor informatie en inschrijven
2023 (nader te bepalen data) Masterclass 'Schaamte' voor begeleiders, coaches, therapeuten
2023 (nader te bepalen data) Online coaching traject 'Klaar met schaamte' - voor iedereen die wil afrekenen de negatieve gevolgen van je niet goed genoeg voelen

In de komende inspiratieberichten en e-mails zullen we je vanzelfsprekend op de hoogte houden!


Van zoekend naar gefocust, van geremd naar bevrijd!

NIEUW: online coaching programma 'Bevrijd jezelf!'

Mag bij jou de rem er wel eens af? Wordt het tijd om jezelf te bevrijden en focus te krijgen, in een flow te komen? En daarmee ook je plek in je organisatie opnieuw richting te geven?

Begeleid door video boodschappen, achtergrondinformatie en online opdrachten ga je aan de slag met jezelf.

In vijf stappen met vijf online coaching sessies zet je stappen naar persoonlijke vrijheid.

Op jouw tempo, vanaf elke plek in de wereld (wel ff tijdsverschillen checken ;-), laagdrempelig.

Kijk hier voor informatie

Wil je je coach LIVE ontmoeten en heb je behoefte om met andere ondernemers te sparren en te leren? Dan is het leiderschapsprogramma 'De rem eraf!' iets voor jou. Persoonlijk en professioneel leiderschap ontwikkelen, ervaringen delen met peers, inspiratie geven en ontvangen en uitgedaagd worden.

Kijk hier voor informatie en inschrijven. 


view online