Flessenpost winter

 

Hallo Michiel,

 

Wat gaat 2023 brengen? Heb jij al enig idee? Ligt je jaar al vast in een plan, agenda of programma? Of ligt het jaar nog ongerept en blanco aan je voeten?

Het einde van het jaar roept bij mij altijd een paar emoties op:
Aan de ene kant is er een soort weemoedig gevoel, alsof er iets 'op raakt'. Het huidige jaar is als een spannend (en ja, soms ook saai) boek waarin je maar niet uitgelezen lijkt te raken, en dan plotseling is het laatste hoofdstuk daar en heb je het uit.

Aan de andere kant is er nieuwsgierigheid naar wat komen gaat. Nee, sterker nog, ik voel een verlangen om die nieuwe lege bladzijde weer te beschrijven. Het kriebelt, het nieuwe jaar, ik wil er mee aan de slag!

Voor mij is het een uitdaging om met dat verlangen aan de slag te gaan én focus te houden. Het helpt mij om mezelf een 'jaarthema' mee te geven.

Dit jaar (2022) was het voor mij 'Baken'. Een baken te zijn voor mezelf en voor anderen. Ik heb ook het schrijven van een boekje over dit thema opgepakt. En ik ben foto's gaan maken van bakens om in dat boek te verwerken. Overigens is dit een project dat ik 2023 mee in neem, want door allerlei (prive)omstandigheden is het dit jaar niet gereed gekomen. 

Voor het komende jaar is mijn thema 'Creativiteit omarmen'.

Het verlangen om mijn creativiteit meer ruimte te geven bestaat al langer. In 2022 was er al een boel in beweging:
  • zo heb ik met Jeannette Claessens een eerste 'Creatieve zomerweek' gegeven, waarin ik ook zelf mijn creativiteit ruim baan heb gegeven met gedichten, muziek, fotografie en oefeningen.
  • ik heb weer een aantal gedichten geschreven en één van die gedichten is gepubliceerd in het boek 'Ankerplaats voor het rouwende hart' van Riet Fiddelaers-Jaspers, dat onlangs uitkwam.
  • ik schreef voor De School voor Transitie een boekje dat een set coaching kaarten begeleidt. Het nieuwe 'Blik op Transitie' met het boekje zal begin 2023 op de markt komen.
In de afgelopen maanden ben ik begonnen met een schrijftraining, om weer meer te leren over schrijven en om te oefenen met het schrijven van blogs. Dat wakkert mijn verlangen om nog meer te schrijven alleen maar aan.

Daarnaast ontdek ik dat mijn creativiteit ook meer en meer ruimte krijgt in de trainingen die ik geef en de coaching die ik verzorg. Dus 2023 staat voor mij, naast het coachen en trainen, in het teken van  schrijven, muziek maken en fotografie. 

Wat wordt jouw focus voor 2023? Ik ben heel benieuwd wat jou beweegt en wat je roept in het nieuwe jaar. Wat het ook is, ik wens je er veel plezier en succes mee!

Fijne feestdagen en alvast een geweldig 2023 toegewenst!

Warme groet, Michiel


Breek met wat je niet meer dient

Ook in 2023 ga ik weer met een groepje leiders aan de slag om 'de rem eraf' te gooien. Wil jij ook oude ketens verbreken en patronen afwerpen, waardoor je dichter bij jezelf komt als mens en als leider?

  • Inspireer de mensen om je heen en verbind je er makkelijker mee;
  • Creëer een plezieriger werkklimaat waardoor je mensen aan je organisatie bindt en uitval voorkomt;
  • Kom persoonlijk plezieriger in het leven te staan en ruim oude 'troep' op;
  • Maak meer positieve impact als leider, vader, partner, vriend.
Het traject 'De rem eraf!' bestaat uit een aantal individuele gesprekken en werk in een peer-group waardoor je van andere leiders leert en elkaar inpireert in je ontwikkeling.
Wil je meer weten? Bekijk het programma hier en plan een persoonlijke verkenning om te kijken wat dit programma voor jou kan betekenen.


Wist je dat....

Mijn gedichten nu niet alleen online te lezen zijn, maar ook online te beluisteren zijn?

'Een leven zonder dichtkunst, is als droge grond met scheuren
Waar de liefde niet wil groeien en mijn hoop acuut verdort.'
[uit het gedicht 'Poëzie']

Neem gerust eens een kijkje op www.michielsoeters.nl 


Rouw en fotografie

Gerdien Wolthaus-Paauw is fotografisch kunstenares en begeleider bij rouw. Zij geeft binnenkort de training 'Liefdevol rouwen' waarin creativiteit met fotografie ingezet wordt als onderdeel van het rouwproces. Het is een training met diverse offline opdrachten en online ontmoetingen waarin de deelnemers elkaar en Gerdien ontmoeten.

Op 20 maart 2023 mag ik in deze training een avond verzorgen rondom afscheid, rouw en transitie.

Wil je meer weten? Kijk hier voor informatie over deze bijzondere training


De leider als baken

Gaan we aan de grond lopen?

In mijn meest recente blog beschrijf ik hoe mijn ervaringen op zee me gevormd hebben in mijn leiderschap.

Lees het blog 'Gaan we aan de grond lopen?' hier...


Vanuit het kraaiennest

Wat ziet de uitkijk zoal op ons afkomen?

 maart 2023 Start nieuwe groep programma 'De rem eraf!' - nog een paar plekken beschikbaar! Klik hier voor meer informatie.
 22-24 maart 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen
 28-30 juni 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen
 17-21 juli 2023 Creatieve Zomerweek - Jeannette Claessens en Michiel Soeters - Save the date - inschrijven kan vanaf januari 2023
 4-6 oktober 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen
 22-24 november 2023 Leiden vanuit Mannelijke Kracht - Huissen
2023 (nader te bepalen data) Masterclass 'Schaamte' voor begeleiders, coaches, therapeuten
2023 (nader te bepalen data) Online coaching traject 'Klaar met schaamte' - voor iedereen die wil afrekenen de negatieve gevolgen van je niet goed genoeg voelen

In de komende inspiratieberichten en e-mails zullen we je vanzelfsprekend op de hoogte houden!


Trek je niet terug, de komende tijd!

De komende tijd van feestdagen is voor velen een ingewikkelde tijd. Omdat het verlangen naar verbinding er is, maar het niet lukt. Of omdat ze eenzaam zijn. Omdat ze een geliefde verloren en daardoor alleen zijn. Dat levert vaak emotionele druk of stress op. Velen maken dan een terugtrekkende beweging, worden stil en schamen zich omdat het ze niet lukt dat patroon te doorbreken. 'Wie zit er op mij te wachten?' is dan een gedachte die snel kan opkomen en die je volledig klem kan zetten.

De weg uit deze emotionele 'klem' vraagt moed: uitspreken wat je voelt tegen iemand anders. Dat kan iemand zijn die je kent, maar dat kan ook iemand zijn die wat verder weg staat en tegen wie je (desnoods anoniem) je verhaal wilt doen.

Dus: trek je niet terug, reik uit, verbind je met anderen, vraag om hulp, voel je welkom!

Wil jij je verhaal kwijt? Bel, app of mail me gerust - 06-50807558 - michiel@geenmanoverboord.nl
Je kunt ook terecht bij MIND Korrelatie - 0900-1450 - vragen@wijzijnmind.nl - www.mindkorrelatie.nl