Hallo Michiel,

 Vandaag een speciale editie van de inspiratieberichten.

De afgelopen weken staan voor mij in het teken van schaamte. Vooral omdat er een aantal hele mooie dingen gebeuren rondom dit thema. Het thema staat in de belangstelling, en het is beladen met spanning en ongemak. Tegelijkertijd is schaamte is een thema dat ook enorm veel positieve energie losmaakt.

Zo werd de podcast die Riet Fiddelaers-Jaspers (van Expertisecentrum Omgaan met Verlies) met mij opnam over schaamte online gezet. En ik krijg er van verschillende kanten prachtige reacties op. Hieronder vind je de link naar de podcastserie De Verliescirkel, waar deze aflevering deel van uitmaakt.

Daarnaast zijn we druk bezig met de voorbereiding van het congres over schaamte, eind september. Dat belooft een bijzondere en inspirerende dag te worden. Waar de schroom om het over schaamte te hebben en om schaamte te voelen, omgezet wordt in verlangen er mee aan de slag te gaan!

En ik werd afgelopen woensdag geïnterviewd door Julius de Jong voor zijn project '39 Ideas for Life'. In de 39e en laatste aflevering van zijn podcast/videoblog/artikelen reeks hadden we een prachtige ontmoeting over schaamte, maar ook over WuWei en WuNengsi, Taoistische begrippen die een concrete relatie met schaamte blijken te hebben. Hieronder de link naar het project waar je vandaag of morgen onze ontmoeting terug zult vinden.

Met schaamtevrije groet,

Michiel


 Podcast in de serie 'De Verliescirkel' op Spotify

Aflevering 30: 'Schaamte is het zand in de raderen van je lichaam'

https://open.spotify.com/episode/0ussv1baTOomVP5phlgvJ0?si=nL_j8r4lRDqhRuBiWdebOg

Schaamte heeft een emotionele, maar ook een fysieke component. In deze podcast gaat Riet Fiddelaers-Jaspers met me in gesprek over diverse aspecten van schaamte.

'Lieve Michiel, lieve Riet, dank jullie wel voor deze prachtige podcast waarbij we uitgenodigd worden door Michiel om 'de luiken open te gooien en met licht te laten vullen', voorbij de schaamte.
Hoe groot de klus ook kan/zal zijn.'

'Jouw gedicht ontroerde me Michiel en ook de diverse metaforen.'

'Ook je helderheid in uitleg viel me zo op, de luisteraar continue meenemend. Met Riet die uitnodigde en bevestigde.'

'Een mooi samenspel. Ik heb geboeid geluisterd! Dank'


Vroegboek korting t/m 31 mei!

Voor wie is dit congres bedoeld?

- voor leiders en leiderschapscoaches die werken met organisaties en teams

- voor coaches/counselors/therapeuten die werken met mensen die willen groeien in persoonlijk leiderschap

- voor begeleiders die werken met lichaamsgericht aanpak van schaamte

- voor begeleiders die werken met gezinnen en ouders

- voor professionals die hun ambacht willen versterken en nieuwe inzichten willen opdoen over hun cliënten (en zichzelf)

Klik hier voor de uitgebreide brochure en inschrijven! Vroegboekkorting scheelt € 50,=


39 Ideas for Life

Wat een inspirerend project heeft Julius de Jong op de wereld gezet. Als cadeau aan zichzelf voor zijn 39e verjaardag een jaar lang mensen interviewen en de resultaten met de wereld delen.

En wat een klus 'voor erbij'. Want hij doet het gedegen en met liefde en toewijding. Naast zijn werk als ondernemer.

De 39e en laatste aflevering was, zo wilde het lot kennelijk, voor onze kennismaking bedoeld. We hadden een mooie ontmoeting aan boord van de WuWei.

Klik op de link hieronder voor alle 39 ideeën! En natuurlijk voor nummer 39. Veel plezier.

https://www.39ideasforlife.com/


Nog een paar plekken beschikbaar!

Tenslotte: voor de creatieve zomerweek 'Op reis naar de toekomst' zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Je maakt deze creatieve reis met Jeannette Claessen en mij om te onderzoeken wat jou roept in de volgende fase van je leven en om daar een tastbaar kunstwerk van te maken. Een anker dat je helpt die roep vast te houden.

Wil je er bij zijn, boek dan snel!

Kijk hier voor meer informatie en inschrijven.