Flessenpost winter

Beste Michiel,

Het laatste inspiratiebericht van 2021 stuur ik je op een moment dat we weer moeten verduren dat onze wereld beperkingen kent.

Ook ik moest weer even slikken toen ik het nieuws hoorde. En vrijwel tegelijkertijd Licht voor 2022kwam er ook een besef van ruimte en kwam de boodschap van Edith Eva Eger (schrijfster van 'De Keuze' en Auschwitz overlevende) me heel helder voor de geest: vrijheid is onze mogelijkheid om te kunnen kiezen hoe we omgaan met wat ons overkomt. Zij koos er zelfs in gevangenschap voor zichzelf niet als slachtoffer te zien en vrij te zijn in haar hoofd. Zij inspireert me om ervoor te kiezen geen slachtoffer te zijn en om te kijken wat er wel kan en wat ik kan leren.

Graag deel ik nog wat inspiratie en nieuws met je voordat het jaar om is.

Ik wens jou en de mensen die je liefhebt fijne feestdagen en een goed einde van dit wederom bijzondere jaar. Ik wens je van harte toe dat 2022 veel liefde, licht en goeds mag brengen!

Warme groet, Michiel


Potje tennissen?

Wie kent het niet, het tennisspel? Wist je dat we in onze relaties ook 'tennissen'?

Ik maakte er een korte (4 min.) video over. Bekijk 'm hier: https://youtu.be/8gRpdJD4Xts

Ik ben benieuwd wat je er van jezelf in herkent. Welke beweging maak jij in je relaties? In hoeverre kun jij op je eigen helft blijven?

Laat het me weten! Stuur me een mail met jouw inzichten.

Onder de inzenders verloot ik een exemplaar van 'De Schaamtefactor', het nieuwste boek van Stephan B. Poulter dat ik dit jaar vertaalde. (zie hieronder)


De rem eraf!

Ken jij mannen die geen hulp kunnen vragen? Of leiders die moeite hebben hun mensen mee te krijgen in veranderingsprocessen? Mannen die worstelen met twijfel, met alles zelf of alleen willen doen? Die zich, juist in tijden waarin het spannend is - zoals deze tijd -, terugtrekken of gefrustreerd en boos zijn?

Voor al die mannen heb ik 'De rem eraf!' ontwikkeld. Een programma dat bevrijdend werkt en dat mannen helpt de afstand tussen hoofd en hart te overbruggen. Dat ze helpt om het niet meer alleen te hoeven doen en dat ze samenbrengt met andere mannen die in hetzelfde schuitje zitten.

Zoals Ruud, die bij me kwam na twee jaar aarzelen. Op een moment dat zijn huwelijk, de relatie met zijn kinderen en zijn zakelijke relaties al een jaar zwaar onder druk stonden. Hij was ten einde raad en schaamde zich dat hij hulp moest vragen.

Na een aantal persoonlijke gesprekken en ontmoetingen met 'peers', mannen die ook hun weg zoeken, is hij een nieuw gesprek met zijn vrouw en kinderen begonnen, begint het zakelijk weer te stromen en reikt hij uit naar anderen, daar waar hij zich eerder terugtrok. 

Ken jij mannen moeite hebben met hulp vragen en die baat zouden hebben bij dit programma? Stuur dan deze mail of de link naar het kickstart paper 'De rem eraf!' gerust door!


De Schaamtefactor

In de afgelopen 3 jaar heb ik het werk van Dr. Stephan B. Poulter intensief leren kennen. Ik vertaalde namelijk 3 boeken van hem. De eerste twee waren De Vaderfactor en De Moederfactor, over de rol van je vader en moeder in je persoonlijke en professionele leven van vandaag. 

Het laatste boek dat ik vertaalde is De Schaamtefactor. Schaamte is iets waar niemand immuun voor is. Gezonde schaamte helpt ons als onderdeel van ons 'ethisch besef'. Helaas is er ook een ongezonde schaamte die zich in allerlei gedaanten vermomt en ons het leven goed zuur kan maken. Ook hiervoor is niemand immuun. Vrijwel iedereen kent wel een vorm van giftige schaamte.

Poulter gaat, net zoals hij dat in de andere twee boeken doet, met jou, de lezer, in gesprek. Hij laat je jezelf ontdekken en biedt je wegen naar heling en een schaamtevrij leven.

Wie je vandaag bent, wordt in hoge mate bepaald door hoe je 'geworteld bent'. Deze vertaling draagt er, met De Vaderfactor en De Moederfactor, aan bij dat je je wortels beter leert kennen. Zodat je nieuwe keuzes kunt maken en in het hier-en-nu meer vrijheid voelt om werkelijk jezelf te zijn.

Het voorwoord bij de Nederlandse vertaling werd geschreven door Steven Pont, ontwikkelingspsycholoog, schrijver en televisiemaker.

Het ligt voor het einde van het jaar in de winkel. Als je het nu bestelt bij de uitgever Circle Publishing ligt het mogelijk dit jaar nog op je deurmat. (En krijg je het voor de introductieprijs van € 27,50).