Hallo Michiel,

Het onwaarschijnlijk mooie weer van deze weken nodigt uit om naar buiten te gaan. Om letterlijk en figuurlijk diep adem te halen en frisse lucht in te ademen.

Ook voor mij is het 'groeizaam weer'. Er schieten allerlei initiatieven de grond uit, de boom van verbinding die ik zorgvuldig verzorgd heb loopt uit.

Hoe is dat voor jou? Ervaar jij ook dat er van alles in beweging komt of wil komen? Veel ondernemers die ik spreek voelen dat er - na de corona-tijd - van alles gebeurt. Maar ik hoor ook dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend is dat het 'stroomt'.

Met een wereld zoals die nu in beweging is, is het vooral zaak om kalm te blijven en de verbinding te blijven zoeken. Om je te laten inspireren en om anderen te inspireren. Om de ander te zien en jezelf te laten zien. Om te blijven vertrouwen op jezelf en het goede.

Dit keer in dit inspiratiebericht

  • 'de leider als baken van vertrouwen'
  • bijdragen aan een goed doel, en
  • veel initiatieven op de agenda!

Een zonovergoten groet,

Michiel


Mooi nieuws!

Het boek De Vaderfactor (van Dr. Stephan B. Poulter) is aan zijn 4e druk toe! Dat betekent dat sinds 2020 enkele duizenden mensen dit boek gekocht en gelezen hebben. Regelmatig krijg ik feedback van mensen dat ze veel aan dit boek hebben gehad en dat de kijk op hun jeugd en hun leven ingrijpend heeft veranderd. Dat ze hun eigen vader beter begrijpen of kunnen vergeven en daarmee hun eigen leven voller kunnen leven en een andere leider, ouder of partner zijn.

Naast De Vaderfactor blijken ook De Moederfactor en De Schaamtefactor boeken met impact te zijn. Ze zijn allen van de hand van Dr. Poulter en in het Nederlands vertaald. Wil je er meer over weten of wil je ze bestellen? Laat het me weten, dan help ik je op weg!


Jij draagt ook bij, dank je wel!

Dankzij mij klanten kan ik bijdragen aan Inloophuis Toon Hermans in Waalwijk. Een inloophuis voor kankerpatiënten, hun familie en nabestaanden.

Concreet ga ik in 2022

  • een 6-tal dagdelen workshops geven voor begeleiders/gastvrouwen/gastheren/bestuurders om hen nog meer een secure base te laten zijn voor hun gasten
  • een 2-tal dagen varen met gasten van het inloophuis, patiënten en hun geliefden

De kosten dek ik uit de omzet van mijn betaalde activiteiten. Zo draag jij als klant dus bij! Dank je wel!


De leider als baken - aflevering 3

Vertrouwen geven

Vertrouwen is het cement van onze relaties met anderen. Het is snel gezegd: ‘ja, ik vertrouw je’ en in tijden van windstilte en zonneschijn is het wellicht ook niet zo moeilijk om iemand vertrouwen te geven. Maar vertrouwen we anderen ook werkelijk? Is onze boodschap niet eigenlijk: ‘stel me niet teleur’? En, wat komt eerst: vertrouwen in de ander of vertrouwen in jezelf?

Lees verder...


Vanuit het kraaiennest

Wat ziet de uitkijk zoal op ons afkomen?

7, 13 en 25 april
Eerste dagdeel workshop vrijwilligers Toon Hermans Huis Waalwijk (3 groepen)

7 en 8 mei
Mannenworkshop "Intensive - Crossing Bridges, Finding Purpose'. De vervolgworkshop voor mannen die Leiden vanuit Mannelijke Kracht hebben gevolgd. Een verdiepende workshop die ik samen met mijn collega Steven van den Heuvel voor De School voor Transitie verzorg.

20 mei
Leiderschapsdag op het water 
- Een dag het water op met de peer-groep van het jaarprogramma 'De rem eraf!'

21 mei
De trossen los 
vaartocht met diepgang in de Biesbosch. Klik hier om te reserveren.

11 juni
Vaardag gasten Inloophuis Toon Hermans Waalwijk (besloten gezelschap).

18 juni
De trossen los vaartocht met diepgang in de Biesbosch. Klik hier om te reserveren.

29 juni-1 juli
Mannenworkshop 'Leiden vanuit Mannelijke Kracht' - een workshop die verzorgd wordt door De School voor Transitie. Bij deze editie ben ik een van de begeleiders. Kijk hier als je nieuwsgierig bent wat die workshop inhoudt.

9 juli
Vaardag gasten Inloophuis Toon Hermans Waalwijk (besloten gezelschap).

18-22 juli
Creatieve zomerweek 'Op reis naar de toekomst'. Een week waarin al je zintuigen worden geprikkeld om jezelf te ontdekken en nieuwe stappen te zetten. Je zet je creativiteit in om vorm en beeld te geven aan datgene wat jou roept naar de volgende fase van je leven! Verzorgd door Jeanette Claessens en Michiel Soeters. Meer informatie en inschrijven.

26 en 27 september
Vooraankondiging: Dr. Stephan B. Poulter (schrijver van De Vaderfactor, De Moederfactor en De Schaamtefactor) verzorgt een masterclass (26 september) voor coaches. En hij is keynote speaker op het congres 'Voorbij de schaamte...ligt de vrijheid' (27 september). Hij zal daar, samen met vele andere gasten, tijdens een verrassend congres, workshops geven en met de zaal in gesprek gaan! Wil je een uitnodiging ontvangen zodra de vroegboek actie begint? Laat het me weten!